Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Νεκρός δύτης εντοπίστηκε σε παραλία της Γεροσκήπου


Δύτης εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου, παρά τα «Μουλλιά». Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος έφερε τη στολή των δυτών, εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα, από διερχόμενη βάρκα την οποία οδηγούσε Βρετανός ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ο δύτης, ο οποίος έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του, μεταφέρθηκε από τη Λιμενική στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του. Πρόκειται για τον Ελληνοκύπριο Σωτήρη Ταλιανό, ηλικίας 40 περίπου ετών.

Βάσει των πρώτων ερευνών της Αστυνομίας και σύμφωνα με τα πρώτα ιατρικά πορίσματα από το γιατρό του Νοσοκομείου Πάφου που έσπευσε με ασθενοφόρο στη σκηνή, το τραγικό συμβάν έγινε πιθανότατα αρκετές ώρες προηγουμένως.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στην Πάφο, Νίκος Τσαππής, ανέφερε ότι «από τις πρώτες έρευνες της Αστυνομίας πιθανόν ο άτυχος άνδρας να χτυπήθηκε από διερχόμενο σκάφος».

Ο άτυχος δύτης είχε ξεκινήσει το πρωί την κατάδυσή του από την περιοχή «Μουλλιά», όπου είχε αφήσει και τη βάρκα του, και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Ακριβή στοιχεία ωστόσο για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του αναμένεται να προκύψουν μετά τη νεκροψία που θα διενεργηθεί πιθανότατα αύριο επί της σορού του άτυχου δύτη.